KERST

AL NAGEDACHT OVER UW KERSTDINER?

DOE TIJDIG UW KERSTBESTELLING!

Probeer uw gerecht vooraf al eens uit zodat u weet hoe het smaakt en hoeveel tijd u het maken kost!

Hier hebben we alvast enkele tips voor u.

KERSTTIPS
  • kalkoen, de kalkoen is ook gevuld te bestellen, keuze uit (1) gehakt en champignons, (2) gehakt met broccoli, waspeen, walnoot, dadels en  abrikoos, (3) kipgehakt, appel, cranberry, pistache noten, glühwein, kaneel.


  • eigengemaakte hazenpeper of wildstoofpot, heerlijk als voorgerecht in een pasteibakje, makkelijk klaar te maken en super lekker!


  • kip- of kalkoenrollade, de rollade is ook gevuld te bestellen, keuze uit (1) gehakt en champignons, (2) gehakt met broccoli, waspeen, walnoot, abrikoos en dadels, (3) kipgehakt, appel, cranberry, pistache noten, glühwein, kaneel.


  • gevulde kip á la Hellehond, de kip is kant en klaar en vacuüm verpakt, makkelijk warm te maken en erg lekker met cranberry of preiselbeeren compote.


  • wintersleetje, kipfilet in roomsaus.


  • winterrondo, kipgehakt gevuld met appel, cranberry, pistache noten, glühwein, kaneel en gegarneerd met ontbijtspek en preiselbeeren compote.


  • hazenbout, hazenrugfilet


  • fazant, fazantenfilet, fazantenbout


  • tam konijn, tamme konijnenbouten


  • tamme eendenborstfilet als hoofdgerecht of gerookte tamme eendenborst in dunne plakjes als voorgerecht


  • biefstukjes van ree, hert, wildzwijn


  • kalkoendijen of drumsticks


  • wildbouillon


  • gourmetschotel



Download de kerstbestellijst voor nog meer tips!

Voor nog meer tips en recepten kijk eenS op wildplaza

Relatiegeschenk

Zoekt u een (relatie)geschenk? Dan kunnen wij ook een heerlijke en mooie vleesschotel voor u maken.

Bereidingswijzen


Kalkoen


Oven voorverwarmen op 150 – 160 graden.

Reken ca. 1 uur oventijd voor 1 kilo gevogelte en trek daar vanaf een rusttijd van 15 minuten. Bijvoorbeeld 2,5 kg is 2,5 uur minus 15 minuten is een oventijd van 2 uur en 15 minuten. Leg de kalkoen met de borst naar beneden in een braadslede en zet deze in het midden van de oven. Bedruip de kalkoen iedere 20 minuten met het braadvet.
Keer de kalkoen na 2 uur oventijd. Controleer na anderhalf uur oventijd regelmatig of de kalkoen gaar is. Dit kan per kalkoen verschillen en zo voorkom je dat de kalkoen te gaar wordt. Beweeg de poten heen en weer. Zitten deze goed los, dan is de kalkoen gaar. Je kunt ook een vleesthermometer gebruiken. Steek deze in het midden van de borst. De kerntemperatuur moet dan 72,5 graden zijn. Neem de kalkoen uit de oven en laat deze 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.                 

Tip: zorg dat de kalkoen zoveel mogelijk in het midden van de oven staat voor een optimale warmteverdeling.

Bereid de kalkoen nooit op een te hoge temperatuur!


Rollade


Reken ca. 55 minuten braadtijd voor 800 gram rollade. 

Bak de rollade mooi bruin aan op een tamelijk hoog vuur in een ruime hoeveelheid boter of olie, daarna op laag vuur smoren. Voeg evt. wat vocht toe. De rollade regelmatig draaien. Neem na de juiste braadtijd de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Rollade uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen. De rollade met een groot mes in plakken snijden.


Tip: braad de rollade een dag van tevoren, haal het netje er pas af wanneer de rollade afgekoeld is, snijd de rollade in dikke plakken, bak het even op in de boter of olie en smullen maar.

Openingstijden tijdens de feestdagen:
zaterdag 20 december 8.30 - 16.00
zondag 21 december gesloten
maandag 22 december 8.30 - 18.00
dinsdag 23 december 8.30 - 18.00
woensdag 24 december 8.30 - 14.00
zaterdag 27 december gesloten
zondag 28 december gesloten
maandag 29 december 8.30 - 12.30 13.30 - 18.00
dinsdag 30 december 8.30 - 12.30
woensdag 31 december 8.30 - 13.00

Wij hebben vakantie van 1 t/m 6 januari 2026